Sustainaware

Sustainaware 2014 je medcelinski mladinski projekt, ki ga koordinira Brez izgovora Slovenija. Tema, "ozaveščanje o pomenu trajnostnega razvoja", je razvidna že iz samega imena Sustain + Aware. Partnerji v omenjenem projektu so mladinske nevladne organizacije iz Argentine (TierraVida), Indije (Blue Ribbon Movement),  Hrvaške (O.A.ZA), Madžarske (BeYOUnique), Nigerije (NYCAN), Lihtenštajna (Symbiose Gemeinschaft) in ZDA (Global Kids).

Glavni namen projekta je vzpostavitev mreže partnerstev z drugimi svetovnimi mladinskimi organizacijami s podobnimi strateškimi cilji, večja vključenost mladih v družbi, tudi tistih z manj priložnostmi, ter izmenjava znanj in izkušenj na področju neformalnega izobraževanja.

V okviru projekta Sustainaware smo v letu 2014 organizirali tri globalna srečanja (Slovenija, Indija in ZDA), številne lokalne mladinske dogodke, seminarje, mednarodne treninge, študijske obiske in evalvacijske sestanke, ki so rezultat kreativnega sodelovanja družbeno koristnih in aktivnih mladih iz petih celin. Projekt je financiran s strani Evropske komisije z dodatno podporo Urada RS za mladino.

Predstavitveni filmček najdete spodaj.

Namenite 0,5% dohodnineTwitter