Lokalne enote

Lokalne enote Brez izgovora Slovenija so vključene v t. i. 1. stopenjske aktivacijske projekte, ki so manjši projekti na lokalni ali nacionalni ravni. Njihov namen je, da aktivisti v prvih dveh letih pridobijo osnovne organizacijske veščine in izkušnje ter se skozi proces načrtovanja aktivirajo na lokalni ravni, pri tem pa pridobijo motivacijo za aktivacijo svojih vrstnikov.

Organizacija aktivacijskih projektov poteka na lokalni ravni (trenutno potekajo na Obali, v Postojni, Novi Gorici, Ljubljani, Celju, Kranju in Zasavju) in obsegajo organizacijo lokalnega dogodka in skupnega - nacionalnega dogodka Iz Goričkega v Piran.

Aktivacijske projekte imenujemo tudi 1. stopenjski aktivacijski projekti, saj aktivisti po dveh letih napredujejo v t. i. 2. stopenjske aktivacijske projekte, kjer sta težavnost in raven organiziranja primerni izkušenosti aktivistov.

Pred letom 2014 so bili aktivacijski projekti Brez izgovora osredotočeni na organiziranje mednarodnih mladinskih izmenjav kot so Združene igre narodov na Obali, Scream! v Ljubljani in OFF/ON v Postojni. 


Sorodni članki

V času, ko preživimo veliko ur pred ekrani in se prebijamo čez šolske obveznosti in to čudno šolsko leto, smo izračunali, da porabimo veliko preveč časa za šolo. Vprašali smo se, kako bi si lahko ta čas skrajšali in ugotovili, da nam primanjkuje znanja na področju učenja, kako bolj učinkovito uporabljati word, powerpoint, excel in kako pripraviti in izpeljati odštekano predstavitev, ki bo pustila vtis.
04.12.2020
Kako organizirati projekt, kot je izmenjava? Prav na to in podobna vprašanja smo hoteli odgovoriti udeležencem naše mednarodne mladinske izmenjave Criticize-Suggest-Act. 
11.09.2016
Namenite 0,5% dohodnineTwitter