Iz Goričkega v Piran

Iz Goričkega v Piran je nacionalna pobuda mladinske zveze Brez izgovora Slovenija, ki povezuje vse lokalne enote zveze v organizaciji vseslovenske akcije, v katero so vključena vsa področja, ki jih v organizaciji obravnavamo.

Projekt, ki vedno poteka v poletnih mesecih, v sedmih dneh obišče vse lokalne enote naše zveze, kjer mladi pripravijo družbeno koristno akcijo, organizirajo javni dogodek in pripravijo zabavni program za ostale udeležence - druge aktiviste Brez izgovora. Ker ta program spada med t. i. "1. stopenjske aktivacijske projekte", je raven zahtevnosti temu primerno nižja, vendar vseeno predstavlja mladim organizatorjem v starosti od 15  do 18 let zajeten zalogaj.

S projektom Iz Goričkega v Piran smo začeli leta 2013, kot logičnim naslednikom mednarodnih mladinskih izmenjav Združene igre narodov, Scream in OFF/ON, ki so zaradi zmanjšanih finančnih sredstev s strani Evropske komisije in lokalnih občin postale iz leta v leto težje izvedljive, še posebej za omenjeno ciljno skupino. Filmček iz leta 2013 je dostopen na tej povezavi

Zaenkrat projekt, kljub drugačnemu imenu, začenja svojo pot v Zasavju in konča v Piranu, saj zaenkrat Brez izgovora Slovenija še nima lokalne enote v Prekmurju od koder nameravamo v letu 2017 tudi začeti - na Goričkem :)

Sorodni članki

Rdeča nit izmenjave je kulturna dediščina naše regije, ki jo bomo spoznavali preko različnih aktivnosti v sklopu našega super programa.
15.06.2015
Namenite 0,5% dohodnineTwitter