Družba

Na področju družbe se osredotočamo na podteme družbene komponente trajnostnega razvoja in jih skušamo raziskati. Zanima nas predvsem kje tičijo problemi današnje družbe in kako lahko pripomoremo k izboljšanju.

V sklopu področja družbe smo vzpostavili spletno stran www.resni.ca, na kateri si lahko posameznik prebere najrazličnejše članke o temah, ki jih v Brez izgovora Slovenija pokrivajo posamezni projekti. To spletno mesto je zbirališče informacij, nekakšna baza znanja naše organizacije prevedena v jezik mladih. Na spletni strani je tudi posebna stran namenjena bojkotu, kjer so naštete najbolj sporne blagovne znamke in industrije. Stran navaja preverjene dokaze zakaj omenjene znamke bojkotirati in poziva k bojkotu. Med drugim je v pripravi tudi revija "Fed up!", ki bo mladim predstavljala tiskano verzijo omenjene strani z dodatnimi, poglobljenimi intervjuji in gostujočimi članki.

Poleg tega organiziramo tudi različne informativne dogodke, kot so seminarji in izobraževanja za mlade. Med bolj odmevne dogodke štejemo organizacijo mednarodnega mladinskega seminarja "Kaj je potrošništvo?" v letu 2013, ki je bil izveden v okviru projekta Brick Europe, ki smo ga izvedli skupaj s FSU Finland.

V projektu podpiramo kreativnost, inovativnost in smo odprti do raziskovanja novih tem povezanih z našim področjem.
Namenite 0,5% dohodnineTwitter